22.2 C
Kyiv

Початок роботи ЄС над відкриттям Офісу оборонних інновацій у Києві

У ЦЕНТРІ ПОДІЙ

Європейська комісія з питань внутрішнього ринку оголосила про запуск процесу створення Офісу оборонних інновацій у Києві. Повідомлення про це зробив Єврокомісар Тьєррі Бретон під час Форуму оборонної промисловості ЄС-Україна, що відбувся в понеділок.

Бретон наголосив, що нова стратегія ЄС у сфері оборонної індустрії спрямована на зміцнення співпраці між європейськими та українськими оборонними секторами. Він зазначив, що мета цієї ініціативи – сприяти інноваційному обміну між стартапами ЄС та українськими компаніями для підтримки Збройних сил України.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін зазначив, що вже йде робота з формуванням завдань та структури майбутнього Офісу.

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель висловив думку, що країни ЄС мали б брати озброєння у українських виробників та передавати його для військової підтримки України.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вже в лютому анонсувала відкриття Офісу оборонних інновацій у Києві.

Завжди актуально